Abaikan je org yang perlekeh pekerja kilang ni. Asalkan tak mengemis duit mak ayah. Kononnya kerja macam bngla tapi gaji masyuk takkan taknak

Salam, nama aku Along, seorang lelaki lepasan SPM yang kini berusia 22 tahun. Rasa terpanggil mahu berkongsi pengalaman aku lepas aku terbaca confession awek yang kerja sebagai juru jual di sebuah kedai telefon. Aku setuju dengan apa yang dia cuba sampaikan sebab aku juga tergolong di dalam kelompok yang bekerja 12 jam sehari. Bezanya dia […]

Continue Reading

Suami nekad pasang GoPro sebab curiga badan isteri bnyak kesan merah. Bila tengok video tu hmpir gugur jantung. Tergamak ibu lakukan ini pada isterinya

Saya berkahwin dengan isteri sejak 6 tahun yang lalu. Dia adalah wanita pilihan ayah saya. Isteri saya tidak pernah bersekolah sejak kecil. Ayahnya orang Cina (driver lori balak) dan ibunya pula Orang Asli. Mertua tidak berkahwin. Isteri saya dikaasari oleh neneknya sejak dari kecil. Kemudian dijaga dan dibesarkan serta bekerja di gerai makan milik bapa […]

Continue Reading

Dah lapan belas tahun kakak tak tengok mak kat rumah. Kakak duduk dengan mertuanya lepas kahwin. Satu hari mak hantar msj kat adik. Isi msj tersebut membuatkan adik tergamam dan terdiam. Tak sangka mak sanggup buat sampai macam tu.

Assalamualaikum semua. Maaf kalau kisah yang saya nak cerita ini akan menyinggungkan mana-mana pihak. Kisah ini terjadi dalam keluarga saya sendiri, terjadi pada kakak sulung.Kakak saya telah berkahwin selama 18 tahun. Dia kini tinggal di rumah keluarga mertuanya sejak dia berkahwin. Sehingga sekarang, dia tidak pernah beraya bersama kami sama ada raya puasa mahupun raya […]

Continue Reading

Subur macam mana pun seseorang tu kalau Allah kata belum rezeki mmg takkan dapat ank.

Setiap orang ujiannya berbeza-beza.  Usah bandingkan antara satu sama lain. Alangkan saiz kasut dan kasut juga berbeza, inikan pula ujian kiriman Tuhan. Ujian itu ibarat ‘hadiah’ dari Allah untuk melihat sejauh mana kita mampu untuk bertahan dan bersabar. Ada orang diuji tidak punya apa-apa, ada orang lain diuji anak sakit dan ada juga diuji dengan […]

Continue Reading

Laki ni majikan kat satu company ni. Satu hari ada sorang wanita baru masok kat company tu sebagai staff baru. Laki ni bagi kerja yg sangat banyak kat wanita tu. Apa yang dirancang hampir menjadi tapi tiba tiba wanita tu dtg bagi dia sesuatu yg membuatkan dia terkejut dan terdiam.

Ceritanya begini.. aku seorang majikan yang ada syarikat pembinaan sendiri.. tahun lepas aku ada ambil seorang staf perempuan bekerja di syarikat aku..untuk jaga office aku, buat kerja2 admin atau kadang2 sebagai personal assistant aku.. dalam office aku, ada juga budak2 perempuan lain..tapi masa aku interview budak ni, aku terus suka untuk ambik dia bekerja.. Soalan […]

Continue Reading

Pengurus ini memarahi staffnya habis habisan. Tapi bila staffnya bersuara beritahu siapa dirinya yg sebenar pengurusnya terus tergamam dan terdiam.

Kisah Gadis Dimarahi Habis-habisan Oleh Pengurusnya. Namun Saat Dia Berkata: “Anda Tahu Siapa Saya?” Pengurus Terus Terdiam! Di luar negeri, ada satu kejadian menarik. Seorang gadis lepasan sekolah suatu ditawarkan kerja part time di Mcdonald. Keesokan harinya, ia menerima surat yang menyatakan ia diterima! Saat itu ia terus melompat kegirangan dan tidak sabat menunggu hari pertamanya […]

Continue Reading

Apa yang wanita ini lakukan ketika tengah marah dengan layanan staff bank membuatkan staff bank tu tergamam dan terkejut. Akhirnya ini yang terjadi.

Tindakan Makcik Yang Berang Dengan Layanan Kaunter Bank, Membuatkan Kerani Sombong Itu Terdiam. Post kali ini bukanlah bertujuan menyatakan yang semua kerani bank bersifat angkuh. Sebaliknya ramai lagi ‘teller‘ bank yang mesra pelanggan dan melayan pelanggan dengan penuh sopan santun. Kisah pengajaran ini juga bukan memfokuskan sektor perbankan sahaja, malah untuk pengajaran bagi mereka yang berkhidmat di […]

Continue Reading

Isteri stress sampai jam 2 pagi bangun tekan perut tak tahan mengandung tiap tahun. Suami tak kisah siap cakap maknya dulu boleh je ank ramai

Aku nak buat confession mengenai sesuatu yang aku lakukan 3 tahun lepas. Aku tau aku akan dikritik, mungkin ada insan baik hati yang akan bagi kata nasihat, ada insan yang kesian akan doakan yang baik baik. Tapi aku redha kalau dikritik. Sebab apa aku dah buat memang berdosa tapi aku terpaksa. Confession aku buat sebab […]

Continue Reading